Vad kostar det att trycka en bok?


Priset på en bok är beroende av många olika delar, så tyvärr finns det inget generellt svar på vad en bok kostar. Men här får du några punkter som du behöver tänka i genom, för att få ett så exakt pris som möjligt.

Om du har boken klar med rätt antal sidor, i rätt storlek och i PDF-format, då vet du redan det mesta om din bok.Då följer du helt enkelt den här mallen och kan utifrån den mycket snabbare få ett pris från oss:

Tänk på detta: Om bokens förutsättningar förändras efter att du fått pris – antalet sidor, formatet, antal färger, upplaga etc – alla sådana förändringar kan förändra priset på din produkt. Så innan du lämnar din bok till tryck – kontrollera och meddela eventuella justeringar, så att priset blir det rätta från början.


Format: Storleken på boken (inlagan, inte pärmen)
Papperskvalitet: Önskemål om papperets yta, färg och gramvikt (tjocklek)
Antal sidor: Exakt antal sidor på inlagan (inte manusets sidantal)
Färg inlagan: Ska inlagan tryckas i enbart svart (som en textbok) eller med exempelvis färgbilder
Omslag: Mjuk pärm som i pocket? Hård pärm med skyddsomslag eller omslaget kascherat på pärmen?
Foliering på omslaget: Om du har en hård pärm med skyddsomslag, då vill man ofta på ryggen och eventuellt på framsidan ha titel och författare "präglat", dvs folierat. Specificera i så fall det
Färg omslaget: Om omslaget ska tryckas i 4-färg eller annat
Upplaga: Hur många böcker som ska tryckas
Bokbindning: Om ni har några extra önskemål om hur boken ska bindas in. Tillägg såsom märkband mm. Fråga gärna oss om tips och råd!


Om du har en idé om en bok eller ett klart manus som du vill göra en bok av

Vad vi kan erbjuda, utöver tryckningen, är layout och sidbrytning av böcker – både rena textböcker, såväl som bilderböcker.

Då krävs ytterligare lite information, för att ta fram ett pris. Dels för layout-jobbet, dels för att du inte vet hur många sidor din bok kommer att bestå av. Antalet sidor av boken beror ju på främst bokens sidformat, antalet bokstäver, storleken på texten, eventuella bilder.

Om du har skrivit ditt manus i Word – då tar du reda på antalet tecken (inklusive mellanrum) som finns genom att under menyn <Verktyg> klicka på <Räkna ord>

Och sen, när vi vet manusens innehåll, så ska vi räkna ut antalet sidor som boken blir i slutligt format.


Kontakta oss för offert!


Denna FAQ är under produktion och kompletteras vart eftersom. Tills dess att vi fullbordat den, ber vi om överseende för eventuella felande länkar mm.